Reïncarnatietherapie

 

Reïncarnatietherapiereincarnatie5

Het is lastig om kort uit te leggen wat Reïncarnatietherapie precies inhoudt. Reïncarnatietherapie werkt niet op mentaal, emotioneel of lichamelijk niveau, zoals de meeste traditionele vormen van psychotherapie. Het werkt op ziels- en spiritueel niveau. Veel cliënten zeggen: “het is niet uit te leggen wat ik beleefd heb, maar het is een bijzondere ervaring en het werkt.” Tijdens een sessie werk ik met een bepaald levensthema dat geblokkeerd is. Door de blokkering weg te halen gaat de levensenergie van mijn client weer stromen en krijgt deze weer de mogelijkheid keuzes te maken in zijn leven

Reïncarnatietherapie is een moderne vorm van psychotherapie. Het uitgangspunt is dat elk probleem een oorzaak heeft die te vinden is in onverwerkt trauma uit het verleden. Het kan daarbij gaan om vorige levens, maar ook om ervaringen tijdens:reincarnatie3

  • Conceptie
  • Zwangerschap
  • Geboorte
  • Kindertijd

Tijdens sessies worden deze traumatische ervaringen opgespoord en alsnog verwerkt. Hierdoor ontstaat het inzicht hoe de trauma energie blokkerend werkt. Door dit inzicht valt deze blokkering weg en gaat de levensenergie weer stromen en ontstaat weer ruimte voor keuzes in het leven.

Opbouw van een sessie

Een sessie begint met een kort voorgesprek waarin het te behandelen probleem besproken wordt. Gedurende dit gesprek let ik vooral op uitspraken, emoties en lichaamstaal die duiden op dit probleem. Aan de hand daarvan openen we een brug naar een (onverwerkte) ervaring uit een vorig leven, conceptie, zwangerschap, geboorte of kindertijd.

Er kan een enkele sesreincarnatiesie worden gedaan om een specifiek probleem aan te pakken of om gewoon eens te ervaren wat Reïncarnatietherapie inhoudt. Daarnaast is het mogelijk om procestherapie te volgen. Hierbij wordt tijdens een uitgebreid voorgesprek de levensproblematiek in kaart gebracht. Vervolgens wordt door middel van vier a vijf sessies gewerkt om deze problematiek aan te pakken en op te lossen.