Maria Magdalena en de Orde van het Heilige Graf

P1030215

Na de kruisiging van Jezus is de Orde van het Heilige graf opgericht door:

 • Jozef van Armitrea
 • Lucas
 • Nicodemus

Zij wilden het oorspronkelijke evangelie van Jezus en Maria Magdalena, De “Weg de Liefde”genoemd, beschermen en verspreiden.

Maria Magdalena was op dat moment de draagster van de kennis en wijsheid van de “Weg der liefde”. Dit was in overeenstemming met de Nazareense/Esseense traditie, waar zij en Jezus in ingewijd waren, waar de kennis en wijsheid via de vrouwelijke lijn van moeder op dochter werd doorgegeven. Tijdens de kruisiging hadden Maria Magdalena en Jezus 2 zoons (Joshua David en Johannes de Evangelist) maar geen dochter om de bloedlijn kennis door te geven. Echter ook tijdens de kruisiging was Maria Magdalena zwanger van hun dochter Sarah Tamar.

Na de khttp://www.dreamstime.com/-image3104075ruiziging is Maria Magdalena doorgereisd naar Zuid Frankrijk waar Sarah Tamar geboren werd. Jozef, Lucas, Nicodemus zijn, samen met andere aanhangers, meegereisd naar Zuid Frankrijk. Waar Maria Magdalena de “Weg de Liefde”predikte. Gesteund door de “Orde van het Heilige graf”. Helaas werd Sarah Tamar op 18 jarige leeftijd onthoofd waardoor de natuurlijke bloedlijn van Jezus en Maria Magdalena stopte. De Orde van het Heilige graf heeft toen de verbreiding van de weg der liefde voortgezet.

Hoewel de natuurlijke bloedlijn gestopt was, zijn er in de geschiedenis vrouwen te herkennen die “vrouwen van de aangewezen bloedlijn” zijn geweest. Vrouwen die een grote invloed op de geschiedenis en de mensen (en mannen) om hun heen hebben gehad, zij begrepen de weg der liefde en leefden daar ook naar. Door hun voorbeeld inspireerden zij de mensen om hun heen. Twee van deze vrouwen zijn:

 • Mathilde van Toscane
 • Jeanne D’Arc

DeMaria Magdalena10ze vrouwen werden altijd door de Orde van het Heilige graf beschermd en begeleid. Hoewel de Orde van het Heilige graf altijd een “Organisatie achter de schermen” is geweest zijn er momenten in de geschiedenis aan te wijzen waar ze op de voorgrond trad dmv zichtbare organisaties, deze zijn;

 • De Tempeliers
 • Prieure de Sion
 • De cisterciënzer orde

Dit gebeurde rond 1080-1120040 - kopie

Ook de Katharen waren een Christelijke stroming die de “Weg der Liefde” volgden. De invloed van de predikingen van Maria Magdalena in zuid Frankrijk zijn daar overal terug te vinden in de kerkelijke kunst en het bewustzijn van de mensen. Zo ook in de Pyreneeën waarvan het bekend is dat er in de 4 tot de 7e eeuw nC culturen bestonden die connecties hadden met Maria Magdalena. Via de katharen heeft de kennis, hoe de weg der liefde te leven, tot 1244 bestaan in de Pyreneeën van zuid Frankrijk.

Op verschillende manieren193 hebben wij kennis ontvangen over Maria Magdalena en de Orde van het Heilige graf. Via Reincarnatie sessies, gechannelde informatie en boeken. Ook zijn wij naar belangrijke plaatsen en kerken in Frankrijk, Italië, Duitsland en België geleid, waar de nagedachtenis en energie van Maria Magdalena nog aanwezig is, hier vinden we de bevestiging over onze denkbeelden van Maria Magdalena. De kerkelijke kunst in de daar aanwezige kerken spreekt boekdelen als je ze weet te lezen. Van deze kunst hebben we foto’s genomen die dmv PowerPoint presentatie tastbaar en levend wordt gemaakt. De energie van Maria Magdalena is soms duidelijke voelbaar. In de lezing:

“Maria Magdalena en haar rol in het Evangelie”

Wordt dieper ingegaan op de hier gegeven informatie.

In de beide cursussen:

 • Introductiecursus het Evangelie van Maria Magdalena
 • Beleven van het Evangelie van Maria Magdalena

Wordt dieper ingegaan op de betekenis van de “Weg der liefde”, door uitleg van het evangelie van Maria Magdalena wat in 1896 teruggevonden en
in 1955 gepubliceerd is.

 

Literatuur

Voor geïnteresseerde mensen zouden wij de volgende boeken aanraden.

Drie romans die prettig leesbaar zijn (zeg maar rustig verslavend) en veel informatie bevatten over Jezus, Maria Magdalena en de orde van het Heilige graf. Zijn de romans van Kathleen McGowan, in de roman laat ze het voorkomen dat haar informatie gechannelled is. Wij weten dat zij een vriend had die historisch onderzoek gedaan heeft over dit onderwerp wat door K. McGowan in haar boeken verwerkt is.Maria Magdalena8

 1. Het Magdalena mysterie
 2. Het Jezus mysterie
 3. Het medici mysterie

Het volgende boek is al in 1982 uitgebracht. De schrijvers hebben wetenschappelijk onderzoek verricht naar de bloedlijn van Jezus, waarbij ze struikelden over informatie van Maria Magdalena en de orde van het Heilige graf. Omdat ze dit niet herkenden en daarom niet wisten wat ermee te doen is dit boek een feest van herkenning als je de vorige 3 boeken eerst gelezen hebt.

M. Baigent, R. Leigh, H. Lincoln;
Het heilige bloed. De heilige graal

Verder heeft de Nederlandse schrijfster, Selma Sevenhuijsen, een prachtig boek over Mathilde van Toscane (of Canossa zoals zij haar noemt) geschreven. Ook het boek wat ze daarvoor geschreven heeft is aanbevelingswaardig:

 • Koningin van het Vaticaan
 • De glimlach van de Sirene

Een ander Nederlandse schrijfster, Danielle van Dijk heeft een mooi en goed leesbaar boek geschreven waarin beschreven wordt hoe Maria Magdalena de vrouw en gelijke was van Jezus Christus en de op liefde gebaseerde lering van het eerste christendom uitdraagt na de kruisiging. Aan de hand van prachtig foto’s van schilderijen wordt aangetoond dat dit gegeven bekend is geweest in de cultuur van Europa door de eeuwen heen.

 • Maria Magdalena vrouw naast Jezus